Mlinci sa spanaćem: Već posle prvog zalogaja, svi će vas pitati za recept za ovo jelo

Isprobajte mlince za spanaćem po receptu za koji će vas svi pitati posle prvog zalogaja.
Mlinci sa spanaćem Foto: Shutterstock

Mlinci sa spanaćem donose harmoniju ukusa koja će vam ugrejati i dušu i stomak. Kremasti sos od pavlake i belog luka obavija svaki komadić testa i prikriva aromu spanaća koju mnogi ljudi ne vole.

Jednostavan i realativno brz za pripremu, ovo je recept koji ćete posle prvog isprobavanja stalno praviti, toliko je dobar. 

Osnovne informacije

Kuhinja: domaća

Tip jela: testenina

Porcije: 4

Vreme pripreme: 15 minuta

Vreme kuvanja/pečenja: 30 minuta

Ukupno vreme pripreme: oko 45 minuta

Težina: lako

Sastojci:

  • 200 g mlinaca
  • 300 g barenog spanaća
  • 200 g pavlake za kuvanje
  • 1 čaša kisele pavlake
  • 2 kašike ulja
  • 2-3 čena belog luka
  • 1 kocka za supu
  • voda po potrebi
  • so, biber po ukusu

Priprema:

1. korak: Prženje luka i spanaća

U tiganju zagrejte ulje i propržite sitno iseckan beli luk. Dodajte spanać i mešajte dok se ne sjedini sa aromom luka.

2. korak: Dodavanje pavlaka i začina

U spanać dodajte kiselu i neutralnu pavlaku, začinite solju i biberom. Kratko prokuvajte kako bi se ukusi sjedinili.

Savet za bolji ukus:

Pre pečenja mlince pospite sa oko 70 g grama rendanog sira - to će jelu dati još bolji ukus i aromu.

3. korak: Kuvanje mlinaca

Mlince izlomite i ubacite u ključalu vodu u kojoj je rastvorena kocka za supu. Kuvajte dok ne omekšaju, a zatim dobro ocedite.

4. korak: Mešanje mlinaca i spanaća

Pomešajte mlince sa sosom od spanaća i prebacite smesu u pleh.

5. korak: Pečenje

Pecite 30 minuta na 220 stepeni dok površina ne dobije zlatnu boju.

Isprobajte i najlepšu posnu lazanju sa pečurkama, ručak u kojem će uživati i najveći ljubitelji mesa.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili fotografija/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.