Mlinci sa spanaćem donose harmoniju ukusa koja će vam ugrejati i dušu i stomak. Kremasti sos od pavlake i belog luka obavija svaki komadić testa i prikriva aromu spanaća koju mnogi ljudi ne vole.
Jednostavan i realativno brz za pripremu, ovo je recept koji ćete posle prvog isprobavanja stalno praviti, toliko je dobar.
Osnovne informacije
Kuhinja: domaća
Tip jela: testenina
Porcije: 4
Vreme pripreme: 15 minuta
Vreme kuvanja/pečenja: 30 minuta
Ukupno vreme pripreme: oko 45 minuta
Težina: lako
Sastojci:
- 200 g mlinaca
- 300 g barenog spanaća
- 200 g pavlake za kuvanje
- 1 čaša kisele pavlake
- 2 kašike ulja
- 2-3 čena belog luka
- 1 kocka za supu
- voda po potrebi
- so, biber po ukusu
Priprema:
1. korak: Prženje luka i spanaća
U tiganju zagrejte ulje i propržite sitno iseckan beli luk. Dodajte spanać i mešajte dok se ne sjedini sa aromom luka.
2. korak: Dodavanje pavlaka i začina
U spanać dodajte kiselu i neutralnu pavlaku, začinite solju i biberom. Kratko prokuvajte kako bi se ukusi sjedinili.
3. korak: Kuvanje mlinaca
Mlince izlomite i ubacite u ključalu vodu u kojoj je rastvorena kocka za supu. Kuvajte dok ne omekšaju, a zatim dobro ocedite.
4. korak: Mešanje mlinaca i spanaća
Pomešajte mlince sa sosom od spanaća i prebacite smesu u pleh.
5. korak: Pečenje
Pecite 30 minuta na 220 stepeni dok površina ne dobije zlatnu boju.
Isprobajte i najlepšu posnu lazanju sa pečurkama, ručak u kojem će uživati i najveći ljubitelji mesa.
Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili fotografija/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.