Nema ništa lepše od domaćih sokova.

Sastojci:

  • 5 kg jabuka
  • 2 kg šargarepe
  • 4 kg šećera
  • 100 g limuntusa

Priprema:

Jabuke i šargarepu očistite, iseckajte na kriške i kolutove, nalijte vodom da ogreznu i skuvajte da omekšaju. Sklonite s vatre i ostavite da se malo prohladi. Procedite, pa masu propustite kroz sokovnik, dodajući tečnost u kojoj se kuvala.

U sok umešajte šećer i limuntus i stavite da se kratko prokuva. Još vruć sok sipajte u vrele, prethodno sterilisane flaše (držite ih u rerni na 100 stepeni najmanje sat vremena). Flaše zatvorite takođe sterilisanim zatvaračima ili celofanom nakvašenim alkoholom, ušuškajte u ćebe i ostavite da se sasvim ohlade.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs