Nema ništa lepše od domaćih sokova.
Sastojci:
- 5 kg jabuka
- 2 kg šargarepe
- 4 kg šećera
- 100 g limuntusa
Priprema:
Jabuke i šargarepu očistite, iseckajte na kriške i kolutove, nalijte vodom da ogreznu i skuvajte da omekšaju. Sklonite s vatre i ostavite da se malo prohladi. Procedite, pa masu propustite kroz sokovnik, dodajući tečnost u kojoj se kuvala.
U sok umešajte šećer i limuntus i stavite da se kratko prokuva. Još vruć sok sipajte u vrele, prethodno sterilisane flaše (držite ih u rerni na 100 stepeni najmanje sat vremena). Flaše zatvorite takođe sterilisanim zatvaračima ili celofanom nakvašenim alkoholom, ušuškajte u ćebe i ostavite da se sasvim ohlade.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom