1. Šećer prokuvajte s vodom i dodajte zovu. Sve ponovo zagrejte ali da ne proključa i ostavite da se ohladi. Tad dodajte kvasac i sve izručite u staklen balon.
2. Zatvorite plutanim zapušačem kroz koji protnite staklenu cev čiji se drugi slobodan kraj potapa u sud s vodom da bi mehurići vazduha ne¬smetano izlazili iz balona kroz vodu i da se vazduh ne vraća u zapušen ba¬lon.
3. Kako bi se fermentacija obavila optimalnom brzinom, balon čuvajte na temperaturi od oko 20 stepeni. Intenzivno vrenje traje 8-10 dana. Proces je dosta buran, a nastavlja se nakon ovog vremena još 8-10 nedelja, ovaj put tihom fermentacijom. Tad bi trebalo da se sadržaj nataložio i vino izbistrilo.
4. Tečnost procedite u stakle¬ne flaše, zatvorite i čuvajte u hladnoj prostoriji. Ovo vino možete da čuvate i nekoliko godina i da ne izgubi na lekovitosti.
5. Koristi se protiv gripoznih stanja, kod bronhitisa i upale pluća.