1. U posudu uliti 500 ml vode, dodati 2 kašicice šećera i ostaviti da provri. Odliti polovinu količine vode. Skloniti vodu sa šporeta, dodati mlevenu kafu, promešati i vratiti na vatru da provri, pa doliti prethodno uzetu vodu.
2. Na paru staviti žumanca i polovinu količine šećera, žicom mešati dok se ne dobije jednolični krem.
3. Od pavlake i preostalog šećera umutiti šlag.
4. U šolje sipati kafu, u svaku šolju dodati po 10 ml ruma. Preko kafe sipati krem, ukrasiti šlagom i narendati čokoladu. Poslužiti sa po 2 kockice čokolade.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus