1.  Celer oljuštite i narendajte na tračice. Cveklu oljuštite i isecite na kolutove. Luk i beli luk oljuštite, naseckajte i staklasto propržite na puteru. Dodajte celer i cveklu i kratko propržite. Podlijte s toliko supe da sastojci budu pokriveni tečnošcu. Začinite sirćetom, solju i biberom, kuvajte oko 30 minuta.

2. Očistite kupus i tanko ga narendajte. Umešajte u čorbu zajedno s paradajzom, ulijte ostatak supe i kuvajte još 30 minuta. Meso isecite na kocke i neka provri sa čorbom, koju ćete po potrebi još začiniti. Po želji, boršč poslužite s kiselom pavlakom.


Sastojci:

200 g celera
500 g cvekle
2 glavice luka
1 čen belog luka
1 kašika putera
1 l goveđe supe
3 kašike vinskog sirćeta
250 g belog kupusa
200 g usitnjenog paradajza (svežeg ili iz konzerve)
750 g kuvane juneće plećke
so, biber