Ideja za brz i ukusan obrok.
Sastojci:
- 500 g testenine (taljatele)
- 500 g gotove vakumirane cvekle
- 100 ml maslinovog ulja
- 1 supena kašika soli
- 3 čena belog luka
- 1 kašičica paprike (možete i ljute ko voli)
- 1 kašičica limunovog soka
- Malo bosiljka (ne mora)
- Malo parmezana ili feta sira
Priprema:
Kad se voda ugreje staviti testeninu da se kuva. Dok se testenina kuva u blender ili aparat za pravljenje smutija ubaciti i napravite kašu od cvekle. Dodajte beli luk, maslinovo ulje, so, bosiljak, papriku i još malo mutiti.
Kad se testenina skuva, iscedite vodu, operite pa vratite u šerpu. Dodajte sos i pomešajte.
Kada sipate u tanjir odozgo stavite feta sir ili parmezan.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Recept poslala Jelena Racković
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem