Ovako pripremljenu slaninu možete peći u rerni ili na roštilju. Odlično predjelo kada su neke proslave u pitanju. Zanimljivog ukusa i nešto što treba da se isproba.
Sastojci:
- slanina
- suva šljiva
Priprema:
Slaninu isecite na duge tanke listove, dužine dovoljne da može da se obmota oko šljive. Zatim šljive uvijte u slaninu i svaku pričvrstite čačkalicom, ili ih poređajte na ražnjić štap. Pecite u rerni 10-15 minuta na 200°C, ili dok slanina ne postane blago reš.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: srbijuvolimo
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem