Jednostavan recept koji možete da pripremate kada vam se žuri ili kada ste umorni. Italijanska kuhinja je poznata po dobrim receptima sa testeninom, a ovo je jedan od tih. Pravi se slično kao karbonara, samo se u ovu pastu dodajte i pavlaka za kuvanje.
Za ovaj recept vam trebaju samo žumanca, ali belanca nemojte da bacate nego dodajte šećer i napravite puslice. A ljuske od jaja iskristite da očistite vaš dom.
Sastojci:
- 100 g makarona ili špageta
- 200 g slanine
- 150 g pavlake za kuvanje
- 90 g tvrdog sira
- 3 žumanceta
- 3 čena belog luka
Priprema:
Skuvajte špagete, a u tiganju propržite seckanu slaninu, pa dodajte cele čenove belog luka. To pržite, a u posudi umutite žumanca, pa dodajte rendani sir i pavlaku za kuvanje. Sve sjedinite. Špagete dodajte kod slanine, malo pržite, pa sipajte smesu sa žumancima.