LAKŠA I UKUSNIJA VERZIJA ITALIJANSKOG KLASIKA: Špageti karbonara gotovi za čas, jedan sastojak ih čini još kremastijim

Ako nemate previše vremena pripremite pastu sa slaninom i pavlakom koja je bolja od karbonare.

Printscreen/YT/ Dozus Cook

Jednostavan recept koji možete da pripremate kada vam se žuri ili kada ste umorni. Italijanska kuhinja je poznata po dobrim receptima sa testeninom, a ovo je jedan od tih. Pravi se slično kao karbonara, samo se u ovu pastu dodajte i pavlaka za kuvanje. 

Za ovaj recept vam trebaju samo žumanca, ali belanca nemojte da bacate nego dodajte šećer i napravite puslice. A ljuske od jaja iskristite da očistite vaš dom.  

Sastojci:

  • 100 g makarona ili špageta 
  • 200 g slanine
  • 150 g pavlake za kuvanje
  • 90 g tvrdog sira
  • 3 žumanceta 
  • 3 čena belog luka

Priprema:

Skuvajte špagete, a u tiganju propržite seckanu slaninu, pa dodajte cele čenove belog luka. To pržite, a u posudi umutite žumanca, pa dodajte rendani sir i pavlaku za kuvanje. Sve sjedinite. Špagete dodajte kod slanine, malo pržite, pa sipajte smesu sa žumancima.