Ako želite laganu večeru, napravite jelo koje vole baš svi, i deca i odrasli. Pasta, omiljeni mediteranski specijalitet, nije komplikovana za spremanje, a mogu je napraviti i početnici u kuhinji. Ukoliko obožavate da jedete sir, onda će vam se ova ideja za večeru sigurno svideti, jer su vam za ovaj recept za pastu potrebne tri vrste sira. Uz pomoć rikota sira, mocarele i parmezana ješćete ukusnu pastu kao u italijanskom restoranu.
Sastojci:
- 1 pakovanje testenine
- 1 kobasica
- 1 luk
- 1 čen belog luka
- 1 kašika italijanskih začina
- 2 šolje paradajz sosa
- 3 šolje seckanog belog kelja
- 1 šolja rikota sira
- 1 šolja mocarela sira
- 1/4 šolje parmezana
- 1 peršun
Priprema:
Zagrejte rernu na 180°C. Dok kuvate testeninu, u tiganju na srednjoj temperaturi ipržite kobasicu, dodajte beli luk, sos od paradajza koji ćete kuvati oko 3 minuta, ubacite kelj, sve dobro promešajte i kuvaje minut. Testeninu procedite i izručite u sos, pa sve dobro izmešajte. Polovinu testenine sipajte u posudu za pečenje i pospite sa rikota sirom, a ona preko stavite ostatak testenine, rikota sir, izrendanu mocarelu i pospite za kraj parmezanom. Pecite testeninu dok se sir ne otopi oko 20 minuta.