MEDITERANSKA PASTA SA PARMEZANOM: Jednostavni sastojci, a kombinacija začina daje posebnu aromu

Osetite dašak mediterana uz ovu laganu pastu sa svežim paradajzom i parmezanom.

Shutterstock

Kombinacija sastojaka za ovu pastu karakterističan je za mediteransku kuhinji. Svež bosiljak, paradajz, beli luk i maslinovo ulje savršena su kombinacija. Vema brzo i lako se sprema, a upotpunjena sa parmezanom biće raj za vaša nepca. 

Sastojci:

  • 300 g testenine
  • 6 manjih paradajza
  • 2 čena belog luka
  • 80 g parmezana
  • maslinovo ulje
  • svež bosiljak
  • suvi bodiljak
  • ruzmarin
  • so, biber

Priprema:

Na blago zagrejanom maslinovom ulju propržite sitno naseckan beli luk par minuta. Paradajz oljuštite od kore, naseckajte na kockice i dodajte u tiganj sa belim lukom. Paradajz prilikom dinstanja ne treba da vam se raspadne treba da ostane u komadima. Često ga mešajte, i dodajte vrlo malo vode. Kada je dovoljno omeknuo dodajte začine, i sitno seckani bosiljak. Testeninu skuvajte kao i obično u malo posoljenoj vodi. Procedite stavite u tanjir, pa prelijte odozgo sos. Pre jela pospite rendanim parmezanom.

Izvor: Stvar ukusa