Ukoliko obožavate da jedete pastu, ali nemate previše vremena za pripremu sosa onda će vam dobro doći ovaj recept koji možete da napravite od sastojaka koje većina ljudi ima uvek u kući.
Ljubitelji paste će biti oduševljeni najbržim receptom za sos od tunjevine. Potrebno vam je samo dva minuta da dobijete ukusan umak, a najbolje od svega je da uopšte ne morate da ga kuvate.
Sastojci:
- 1 konzevra tunjevine
- 2 čena belog luka
- 2 kašičice peršuna
- 3 kašičice maslaca
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 70 g parmezana
- so, biber
- testenina
Priprema:
Oceđenu tunjevinu sipajte u posudu, a zatim dodajte iseckan beli luk, maslac, pavlaku za kuvanje, peršun, so, biber i parmezan. Pomešajte sastojke i dobro ih umutite pomoću miskera. Ukoliko tunjevina neće dobro da se usitni, možete je dodatno umešati viljuškom. Na uobičajen način skuvajte testeninu. Ocedite je, stavite je u posudu sa pripremljenim sosem od tunjevine i na kraju sve dobro promešajte i servirajte.
Izvor: Stvar ukusa