NIKAD BRŽI SOS ZA MAKARONE SA TUNJEVINOM: Sve samo pomešate, a najbolje od svega je što se uopšte ne kuva

Ovaj način pripreme brzog sosa za makarone od tunjevine će vas oduševiti.

Shutterstock

Ukoliko obožavate da jedete pastu, ali nemate previše vremena za pripremu sosa onda će vam dobro doći ovaj recept koji možete da napravite od sastojaka koje većina ljudi ima uvek u kući.

Ljubitelji paste će biti oduševljeni najbržim receptom za sos od tunjevine. Potrebno vam je samo dva minuta da dobijete ukusan umak, a najbolje od svega je da uopšte ne morate da ga kuvate.

Sastojci:

  • 1 konzevra tunjevine
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašičice peršuna
  • 3 kašičice maslaca
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 70 g parmezana
  • so, biber
  • testenina

Priprema:

Oceđenu tunjevinu sipajte u posudu, a zatim dodajte iseckan beli luk, maslac, pavlaku za kuvanje, peršun, so, biber i parmezan. Pomešajte sastojke i dobro ih umutite pomoću miskera. Ukoliko tunjevina neće dobro da se usitni, možete je dodatno umešati viljuškom. Na uobičajen način skuvajte testeninu. Ocedite je, stavite je u posudu sa pripremljenim sosem od tunjevine i na kraju sve dobro promešajte i servirajte.

Izvor: Stvar ukusa