Zapečena pasta sa tunjevinom i čeri paradajzom

Posipa se kačkavaljem i preliva sosom od čeri paradajza.

Shutterstock

Pasta sa tunjevinom i čeri paradajzom je pravi letnji obrok u koji se dodaju još i kukuruz i pavlaka za kuvanje. Majčina dušica daje savršenu aromu. Ako volite pastu možda ćete želeti da je napravite i sa ćuretinom. A evo i kako se pravi sa tunjevinom i čeri paradajzom!

Sastojci:

  • 500 g testenine
  • 800 g čeri paradajza
  • 4 grančice majčine dušice, samo listovi
  • 300 ml pavlake za kuvanje
  • 280 g sušenog paradajza, oceđenog i isečenog na četvrtine
  • 198 g kukuruza šećerca
  • 360 g tunjevine
  • 150 g kačkavalja, narendanog

Recept za zapečenu pasta sa tunjevinom i čeri paradajzom:

Prokuvajte lonac posoljene vode i ubacite testeninu. Kuvajte 1 minut manje nego što je preporučeno na pakovanju.

U međuvremenu napravite sos tako što ćete čeri paradajz dinstati u tiganju sa malo začina i majčinom dušicom oko 5 minuta. Sipajte pavlaku za kuvanje, promešajte i dinstajte još 4-5 minuta.

Ocedite testeninu, odvojite malo vode od kuvanja. Sipajte testeninu u vatrostalnu posudu, prelijte krem sosom od paradajza, pospite sušenim paradajzom, kukuruzom i tunjevinom. Pospite rendanim kačkavaljem i pecite 20 minuta na 180 stepeni, ili dok ne porumeni, a kačkavalj se ne istopi.

Pročitajte kako se pravi pasta sa pečurkama i belim lukom po receptu profi kuvara

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Pikantna pasta sa piletinom  :intstagram/meg.ofitness

StvarUkusa/L.S.