Sastojci:
- 20 komada testenine kanelona
- 450 g mekog belog sira
- 400 g spanaća
- 500 g paradajz pirea
- 100 g mocarela sira
- bosiljak po ukusu
- so i biber
Za bešamel sos:
- 450 ml mleka
- 35 g putera
- 35 g brašna
- 1/4 kašičice soli
- prstohvat muskatnog oraščića
Pogledajte kako se prave:
Recept za italijanske kanelone sa spanaćem:
Za kanelone prvo pripremite spanać tako što ćete ga ubaciti u šerpu sa 30 ml vode i prstohvatom soli. Pustite da se krčka par minuta i kada usahne to znači da je spreman. Ocedite ih od vode. Pomešajte spanać sa belim sirom i malo bibera i mešajte viljuškom. Pa nožem i viljuškom iseckajte smesu, kako biste iseckali spanać. Time je fil spreman. Ispržite jedan mali luk na ulju i u to sipajte paradajz pire. Sipajte malo soli i ostavite da se krčka do 10 minuta. Kada počnu da se pojavljuju mehurići dodajte bosiljak i malo vode i mešajte.
Za bešamel sos otopite puter u šerpi na laganoj temperaturi i spipajte brašno, pa mešajte dok ne dobijete pastu. Malo po malo sipajte mleko, konstanto mešajući. Kada dodate sve mleko, pojačajte vatru i kuvajte pet minuta. Dodajte muskatni oraščić i so, i skinite sa vatre. Pleh obložite papirom za pečenje. Prelijte ga debljim slojem bešamela. Počnite da punite kanelone filom sira i spanaća. Ređajte ih na bešamel sos. Prelijte ih pripremljenim paradajz sosom pa odozgo prelijte još bešamel sosa. Ubacite u rernu zagrejanu na 176 stepeni, i pecite 20 minuta. Nakon toga izvadite iz rerne poređajte komade mocarela sira preko kanelona i vratite u rernu na pet minuta. Izvadite iz rerne i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i kanelone sa šampinjonima i sirom.
Pročitajte kako se pravi karbonara pasta sa graškom i jajima
BONUS VIDEO
StvarUkusa