1. Meso isecite na trakice dužine 5cm, debljine 1 cm, posolite, uvaljajte u brašno, pecite u tiganju sa svih strana i odložite sa strane.


Sastojci:

800 g junećeg filea

100 g oštrog brašna  

80 g svinjske masti 

80 g kiselih krastavaca 

2 mlada luka

80 g šampinjona

80 ml belog vina

200 ml pavlake za kuvanje 

200 ml kisele pavlake

1 kašičica senfa

3 grančice svežeg peršuna, so

2. U tiganj dodajte seckani luk, popržite ga, dodajte šampinjone iseckane na listiće, nastavite da pržite, zatim dodajte senf, promešajte i polijte vinom.

3. Kuvajte dok vino ispari, pa dodajte pavlaku za kuvanje i naseckane kisele krastavčiće. Vratite meso, kratko prokuvajte, sklonite sa vatre i na kraju dodajte i kiselu pavlaku. Dobro promešajte.  

4. Pospite seckanim peršunom i poslužite uz kuvani pirinač ili testeninu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: stil.kurir.rs