1. Iseći luk na tanke kolutiće. Zagrejati puter i dobro izdinstati luk. Naliti vodom, prokuvati, smanjiti vatru i krčkati poklopljeno oko 15 minuta.
2. U međuvremenu prepeći parčiće baget hleba (u tosteru ili rerni). Izrendati sir. Zagrejati rernu na 225 stepeni.
3. Posoliti supu i pobiberiti je po ukusu. Dodati muskatnog oraščića i sipati supu u vatrostalne posudice. U svaku činiju staviti po parče prepečenog baget hleba i odozgo bogato posuti sirom. Zapeći u rerni, tako da se sir istopi. Servirati posuto začinskim biljem po izboru.
SUPERSAVET:
Supa će biti još ukusnija ako prepečeni hleb natrljate belim lukom, pa tek onda pospete sirom. Uzmite po želji umesto gaude neki jači sir, pa će supa imati drugačiji, puniji ukus. Uz ovu supicu možete takođe da poslužite još hleba i biće to kompletan obrok.
Pročitajte tekst: Francuska kuhinja
Supa od luka
Od izbora sira zavisiće i jačina ovog specijaliteta francuske kuhinje.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus