Ako niste ljubitelj slatkog predstavljamo vam savršeni recept za ukusnu slanu tortu za sve prilike!
Sastojci:
beli tost hleb
ruska salata
šunka
krem sir
majonez
Beli krem kojim se premazuje torta:
(po sopstvenoj proceni)
majonez
pavlaka
senf
mrvica limunovog soka
beli luk u prahu (pola kesice)
Dekoracija:
(po želji)
šunka
salama
masline (zelene, crne)
badem
paradajz
sir
jaja
kapari
rotkvice
šargarepa
paprika
Priprema:
Tost hlebu ukloniti koricu i napraviti željeni oblik koji se premazuje prvo ruskom salatom, zatim šunkom, majonezom i sirom. Ređa se tako dok se ne napravi nekoliko redova. Kada se namažu slojevi, onda celu tortu premažemo belim kremom koji smo napravili tako što smo sjedinili sve sastojke za krem. Dekorišete po sopstvenoj želji, a mi smo vam predložili šta sve možete da koristite za dekoraciju. Naravno i vi možete da dodate nešto po vašem ukusu.
Po receptu Aleksandre Petrik.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus