Ukusno predjelo za sve prilike.
Sastojci:
- 8 jaja i 1 jaje dodatno
- 3 kašike brašna
- 3 kašike prezli
- ulje
- 3 kašike majoneza
- 2 dl jogurta
- 1 kašika senfa
- 3 kisela krastavčića
- peršun
- so
- biber
Priprema:
Skuvati 8 jaja, zatim ih oljuštiti i preseći na pola po dužini.
Kisele krastavčiće iseći na kockice a peršun istno iseckati.
Kuvana jaja uvaljati u brašno, pa u umućeno jaje, a zatim u prezle i pržiti na vrelom ulju.
U odgovarajuću posudu sjediniti krastavce, peršun, majonez, jogurt, senf, so i biber i dobro izmešati.
Jaja staviti u posudu za serviranje, pa ih preliti pripremljenim sosom. Jaja staviti u frižider da se dobro ohlade pa poslužiti.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno