Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pohovana barena jaja u kremastom sosu

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Pohovana barena jaja u kremastom sosu

 Izvor: Foto: Shutterstock

Ukusno predjelo za sve prilike.

Sastojci:

  • 8 jaja i 1 jaje dodatno
  • 3 kašike brašna
  • 3 kašike prezli
  • ulje
  • 3 kašike majoneza
  • 2 dl jogurta
  • 1 kašika senfa
  • 3 kisela krastavčića
  • peršun
  • so
  • biber

Priprema:

Skuvati 8 jaja, zatim ih oljuštiti i preseći na pola po dužini.

Kisele krastavčiće iseći na kockice a peršun istno iseckati.

Kuvana jaja uvaljati u brašno, pa u umućeno jaje, a zatim u prezle i pržiti na vrelom ulju.

U odgovarajuću posudu sjediniti krastavce, peršun, majonez, jogurt, senf, so i biber i dobro izmešati.

Jaja staviti u posudu za serviranje, pa ih preliti pripremljenim sosom. Jaja staviti u frižider da se dobro ohlade pa poslužiti.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti