Ovaj namaz možete služiti sa grilovanim povrćem, kao sos za meso ili možete da mažete na hleb.
Sastojci:
- 3 veće crvene paprike
- 8 čenova belog luka
- 200 g starog hleba
- 150 g prženih badema
- 50 ml sherry sirćeta
- 100 ml maslinovog ulja
- 1 kašika dimljene paprike u prahu
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica soli
Priprema:
Pecite paprike dok površina ploda ne dobije crnu boju. Ne brinite se, crna kožica na paprici garantuje izvrstan ukus namaza. Kada su paprike pečene prebacite ih u posudu i prekrijte folijom da se malo ohlade. Za to vreme u tiganj sipajte maslinovo ulje i u njemu prepržite očišćen beli luk u komadu. Pecite uz stalno mešanje oko tri minuta dok luk ne dobije lepu zlatnožutu boju. Potom izvadite luk iz tiganja. U isto ulje i tiganj stavite kockice starog hleba i pržite dok ne postanu hrskave. Oljuštite paprike i stavite ih u blender zajedno sa belim lukom, hlebom, bademima i sirćetom. Izblendirajte dok ne dobijete smesu koja podseća na ajvar. Gotov namaz posolite i pobiberite i začinite sa malo dimljene paprike.
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu