1. Oljuštiti krompir, šargarepu, celer i luk, pa sve iseckati na sitne kockice. Očistiti praziluk i iseći ga na tanke kolutiće. Zagrejati maslac u šerpi u kojoj će se kuvati supa. Kratko propržiti iseckanu šargarepu, luk i celer.
2. Dodati krompir i praziluk, naliti vodom i začiniti. Kuvati poklopljeno oko 45 minuta, na umerenoj temperaturi. Slaninu iseći na tanke listove i propržiti bez dodatka ulja. Izvaditi hrskavu slaninicu na salvetu da se ocedi višak ulja.
3. Supu ispasirati u blenderu. Umešati slatku pavlaku, posoliti i pobiberiti. U svaki tanjir staviti po parče slanine i malo ruzmarina.
Krem supa od krompira
Jedna inače obična čorba sa malo mašte izgleda tako svetski!
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus