Piletinu iseći na komade oprati i staviti u šerpu, dodati ulje malo soli malo vode poklopiti i dinstati dok piletina ne omekne. Dodati malo začina i pustiti da se meso malo zapeče. U drugu šerpu iseći sitno crni luk, dodati ulje i dinstati luk poklopljen dok ne dobije staklasti oblik. Zatim naseći papriku i nju pržiti sa lukom dok omekne. Kad je omekla na tanke listove iseći paradajz i još propržiti desetinu minuta da ispari tečnost. Dodati malo soli i začina . Servirati uz piletinu. Uz ovaj ručak predlažem i pileću supicu Ukoliko vam se kožica pileta lepi za prste znajte da je to ono pravo...! Prijatan vam današnji ručak!


Sastojci:

Potrebno za piletinu:

Pola pileta srednje veličine

1 šoljica ulja

so

začini

Potrebno za sataraš:

1 veća glavica crnoga luka

5 paprika (mogu i iz zamrzivača)

2 paradajza

začin

1/2 šoljice ulja