Kupus naseckati na sitne komadiće i dobro ga isprati u vodi. Ako je previše kiseo ili slan potrebno je isprati ga nekoliko puta. Nakon ispiranja ručno ga ocediti i staviti u veću šerpu u kojoj će se pripremati obrok. U ispran i oceđen kupus dodati iseckani beli luk, sitno seckanu dimljenu mesnatu slaninu, meso, pileća krilca mlevenu papriku, biber i lovorov list. Na kraju dodati 2 kašike masti i veću šolju vode i sve dobro promešati. Peći u rerni zagrejanoj na 180 C oko 2 – 2,5 sata. S vremena na vreme izvadite šerpu i promešajte kupus. Kada primetite da je voda isparila dodajte još jednu šolju. Važno je da kupus omekša, tako da ga probajte povremeno. Uz ovaj podvarak predlažemo dobru projaru Prijatno!


Sastojci:

200g dimljene mesnate slanine

200g svinjskog mesa po izboru

1/2 kg pilećih krilca

2 glavice sitno naseckanog kiselog kupusa

5-6 češnjeva belog luka

4-5 lovorovih listova

3 kašičice mlevene paprike

1 kašičica mlevenog crnog bibera

kašika masti