1. Gornji deo kestena zarežite u obliku krsta, stavite u pleh i pecite na 250 stepeni 15 minuta. 


Sastojci:

500 g kestena

glavica crnog luka

srednja šargarepa

mala glavica karfiola

4 čena belog luka

margarin ili ulje

muskatni oraščić

so, biber

2. Izvadite i stavite u krpu na minut vremena, lagano zgnječite i očistite dok je kestenje još vruće (pri čišćenju pomaže krpa, da ne opečete prste).

3. Šargarepu iseckajte na kockice, karfiol usitnite na cvetiće i zajedno s oljuštenim belim lukom skuvajte u pola litre vode s malo soli. 

4. Na margarinu ili ulju pržite sitno seckan luk dok ne postane staklast, pa dodajte šargarepu, karfiol i očišćeno kestenje (nekoliko kestena ostavite sa strane i smrvite ih prstima). Sve nalijte bujonom u kome se kuvalo povrće.

5. Kuvajte oko 20 minuta i potom propasirajte. Posolite, malo pobiberite, dodajte i malo muskatnog oraščića, i namrvite ostatak kestena.

Napomena: Kad kesten pečete kod kuće, morate da ga zarežete kako ne bi eksplodirao u rerni.