Hladne salate su odličan izbor za leto, jer pored toga što se brzo i lako prave, lagane su i drže nas dugo sitima. Takva je i ova salata sa piletinom i makaronama sa dodatkom jaja. Kada je salata dobro zapakovana u frižideru, neće izgubiti na ukusu, pa je možete iskoristiti za nekoliko obroka, što i te kako štedi vreme.
Sastojci:
- 150 g pilećeg filea
- 50 g makarona
- 2 tvrdo kuvana jajeta
- 4 lista zelene salate
- 5 komada čeri paradajza
- 2 kašike jogurta
- 2 kašike majoneza
- 1 dvopek
- so, biber
- malo svežeg peršuna
Priprema:
Piletinu isecite na tanke trakice, posolite i pobiberite, pa propržite na malo ulja dok ne dobije rumenu boju. Makarone skuvajte kao i uobičajeno. Paradajz i jaja iseckajte na manje kocke, pa ubacite u dublju činiju. Zelenu salatu operite, iskidajte rukama, dvopek izlomite, pa i njih dodajte u činiju. Kada se piletina i makarone ohlade pomešajte ih sa ostalim sastojcima, pa sve začinite po ukusu. Jogurt i majonez sjedinite u manjoj činijici, pa dobijenom smesom prelijte salatu. Ukoliko ima potrebe dodajte još začina, pospite sitno seckanim peršunom i spremna je za jelo. Ukoliko ne pojedete sve odmah, odložite salatu u frižider i pojedite je u roku od najviše dva dana.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus