Uskoro kreće sezona pečenih paprika i verujemo da mnogi jedva čekaju specijalitete od ovog povrća poput ajvara, pinđura, paprika iz tegle, belolučenih paprika...
Danas vam donosimo recept za salatu od belolučenih paprika koja se sprema brže nego kada regularno stavljate zimnicu. Uz dodatak patlidžana vaša salata od belolučenih paprika obiće potpuno nov ukus, možda još bolji.
Sastojci:
- 3 patlidžana
- 500 g paprikea babura
- 3 čena belog luka
- ulje
Marinada:
- 4 kašike ulja
- 1 kašika šećera
- 1 kašika soli
- 2 kašike sirćeta
- 3 čena belog luka
- biber po ukusu
Priprema:
Isecite patlidžan na komade i stavite u činiju. Dodajte ulje i promešajte. Paprike namažite uljem. Sve stavite na pleh obložen pek papirom.Patlidžan pecite 15-20 minuta, paprike 25-30 minuta na 200 °C.
Stavite paprike u kesu i ostavite 10 minuta. Tako ćete lakše skinuti kožicu kada za to dođe vreme.
Za marinadu pomešajte ulje, šećer, so, sirće i biber. U marinadu dodajte sok od pečenih paprika, kada ih ogulite i ocedite. Isecite beli luk na tanke kriške. Stavite u činiju patlidžan, beli luk, paprike. Sipajte marinadu. Pokrijte i ostavite u frižideru najmanje 2 sata, lagano mešajući s vremena na vreme.
Poslužite uz meso ili ribu.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus