Sastojci:
- 150 g šunke ili dimljene piletine (sitno seckane)
- 150 g graška (svežeg ili iz konzerve, oceđenog)
- 300 g svežeg kupusa (sitno narendanog)
- 1 veza mirođije (sitno iseckana)
- 1 veza mladog luka (seckanog)
- 2 kašike majoneza ili 2 kašike jogurta + 1 kašičica senfa + prstohvat soli (za lakši preliv)
Priprema:
Ova osvežavajuća salata je idealan pratilac bogatog slavskog ručka. Lagana, a puna ukusa, savršeno balansira uz pečenje, pogotovo ako se na stolu nađu jagnjetina, prasetina ili pečena piletina. Priprema se brzo, ne traži skupe sastojke i osvaja svojom jednostavnošću i svežinom.
U većoj činiji pomešajte sitno narendan kupus, grašak, seckanu šunku (ili dimljenu piletinu), mirođiju i mladi luk. U posebnoj činiji sipajte majonez, ili napravite lagani preliv od jogurta, senfa i soli. Dodajte preliv u salatu i dobro promešaj da se sve lepo sjedini.
Ohladite u frižideru najmanje 15 minuta pre serviranja.
Bonus video
Zaboravite na klasične torte – rolat sa kruškama i bademima je nova zvezda trpeze
Karfiol sa belim lukom iz rerne
Jednostavan burek sa spanaćem i sirom
Salata sa kuvanom pilećom džigericom, šampinjonima i topljenim sirom
Keksići sa pomorandžom i kikirikijem