Sastojci:

  • 300 g kupusa
  • 3 paradajza
  • 2 krastavca
  • 3 kuvana jajeta
  • So po ukusu
  • Mladi luk (po želji)
  • Sveža mirođija (po želji)
  • Italijanska mešavina začina
  • Maslinovo ulje

Priprema:

Ova salata je pravi letnji klasik – lagana, osvežavajuća i puna ukusa. Spoj svežeg povrća, kuvanih jaja i mirisnih začina čini je idealnim prilogom uz svaki ručak ili laganu večeru.

Savet:

Nemojte preterivati sa solju jer Italijanska mešavina začina često već sadrži so.

Skuvajte jaja tvrdo, oljuštite ih i isecite na četvrtine. Sitno isecite kupus pa ga malo posolite i izgnječite rukama da omekša. Isecite paradajz i krastavce na kolutove ili kocke, po želji. Isecite mladi luk i mirođiju.

U velikoj činiji pomešajte sve pripremljene sastojke. Dodajte italijansku mešavinu začina i maslinovo ulje. Lagano promešajte da se ukusi sjedine.

Ova salata je prava vitaminska bomba i savršen dodatak svakom obroku.

Bonus video

Kako se pravi najbolja grčka salata Izvor: Kako se pravi najbolja grčka salata