1. Testeninu skuvajte u slanoj vodi da bude al dente, ocedite (sačuvajte malo vode), isperite je hladnom vodom i dobro ocedite. Artičoke ocedite i isecite na manje komade.
2. Zagrejte ulje i propržite artičoke. Umešajte masline, timijan i usitnjeni beli luk i sve zajedno kratko prodinstajte.
3. Sklonite s vatre. Paradajz raspolovite i izmešajte sa sokom od limuna, malo vode od testenine i testeninom. Dodajte artičoke, masline i beli luk, posolite i pobiberite, ukrasite bosiljkom.
Salata od paste i artičoka
Ova lagana i ukusna salata može biti kako predjelo zimi, tako i lagano letnje jelo.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus