NE POSTOJI BOLJI SOS ZA ŠPAGETE I ĆUFTE, A SVE SASTOJKE IMATE: Paradajz umak na kom će vam zavideti domaćice iz Italije

Obogatite zimnicu zdravim receptom za sos od paradajza.

Shutterstock

Ako spremate ćufte, špagete bolonjeze ili nešto drugo ovaj sos se odlično uklapa. Jednostavna priprema domaćeg paradajz sosa obogatiće vaša jela. Obavezno uvrstite ovaj recept u svoju kolekciju zimnice. 

Sastojci:

  • 6-8 kašika maslinovog ulja
  • ½ velikog crvenog luka, sitno seckanog
  • čen belog luka
  • so i biber
  • 2x400 g iseckanog pelata
  • 200 ml bujona od povrća (kocka supe)

Priprema:

U tiganju zagrejte maslinovo ulje i dodajte sitno seckani crveni luk pa pržite nekih 5 minuta. Dodajte zgnječen čen belog i pržite još oko minut. Posolite i pobiberite. Zatim u luk dodajte pelat i bujon. Neka se lagano krčka nekih 40 minuta. Možete dodatno začiniti, zavisi od vašeg ukusa.