KREMASTIJA OD RUSKE I BRŽE SE PRAVI: Pileća salata sa kiselim krastavčićima - nova zvezda svečane trpeze

Pileća salata - rado viđen gost na svakoj trpezi.

Shutterstock

Pileće meso je jedno od najčešće korišćenih u jelima, jer ne zahteva mnogo vremena za obradu, a lako se kombinuje sa drugim namirnicama. Odlično je u salatama poput ruske, a ukoliko belom mesu dodate kikiriki i kisele krastavčićezajedno sa pavlakom i majonezom dobićete savršeno kremastu salatu koja se slaže odlično uz kiflice.

Sastojci:

  • oko 500 g pilećeg belog mesa
  • 10 kornišona
  • 200 g prženog slanog kikirikija
  • 200 m kisele pavlake
  • 100 g majoneza
  • 1 kašičica senfa
  • malo soli, biber

Priprema:

Piletinu skuvajte i iseckajte sitno. Kornišone takođe iseckajte, a kikiriki usitnite u blenderu (ali na krupno). Sve sjedinite, dodajte pavlaku, majonez, senf i začine. Ostavite u frižideru da se malo ohladi.