I PROFESIONALNI KUVARI ĆE VAM POZAVIDETI: Napravite najbolji domaći TARTAR SOS - odlično se slaže uz pohovano meso

Naučite kako se sprema jedan od najpopuluarnijih soseva - tartar.

Printscreen/YT/wie man kocht

Tartar sos je odličan uz Karađorđevu šniclu, ali isto tako i uz bečku. Naravno ne mora da se jede samo uz pohovano meso, može da se služi i uz kuvano. Zahvaljujući ovom receptu čuveni sos će vam ispasti bolje nego u restoranu. Pohvalite se svojim kulinarskim umećem i poslužite porodici svečani ručak, a kao odličan dodatak mesu servirajte i tartar sos. 

Sastojci:

  • 100 ml mleka
  • 200 ml ulja
  • 1,5 kašika jabukovog sirćeta
  • biber
  • 2 kašičice senfa
  • 5-6 kiselih krastavaca
  • peršun
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašičica sušene mirođije
  • 1 kašičica limunovog soka

Priprema:

U blenderu ili sa štapnim mikserom sjedinite mleko i ulje. Zatim dodajte sirće, biber, senf, isekcane krastavce i peršun, čen belog luka, mirođiju i limunv sok. Sve dobro izblendirajte. Sipajte u posudu i vaš tartar je gotov.