Ukoliko ste u potrazi za savršenim nedeljnim doručkom, neka to bude obrok salata. Veoma je ukusna i zdrava, sa puno povrća i tunjevinom, a dodatni bonus je što se priprema brzo i lako. Salate su nekada smatrane kao nezamenljivi prilog, ali sa ovim receptom će postati glavno jelo.
Sastojci:
- 400 g tunjevine
- 4 jajeta
- 100 g majoneza
- 2 kisela krastavčića
- 1 glavica luka
- 1 kašičica sebfa
- 30 g celera
- svež peršun
- so, biber
Priprema:
Skuvajte jaja da budu tvrdo kuvana. Celer, krastavčiće, luk i jaja iseckajte na kockice. U posudi pomešajte majonez, senf, alevu papriku, so, peršun, biber i začine po želji, pa sve dobro sjedinite. Dodajte celer, krastavčiće, luk, jaja i tunjevinu u komadićima, pa sve promešajte. Salatu služite uz svež ili tostiran hleb.
Izvor: Stvar ukusa