SLANE PRINCES KROFNE, SAVRŠENE ZA USKRS: Napunite ih ruskom salatom, a trik sa varjačom sprečiće testo da "padne"

Princes krofne punjene ruskom salatom su fantastično predjelo koje mora da se nađe na svakoj svečanoj trpezi.

Shutterstock

Ruska salata je nezaobilazna na prazničnoj trpezi i ne postoji osoba koja će odbiti da je pojede. To isto važi i za princes krofne, predivan desert od testa i vanila fila koji se topi u ustima. Sada spojite omiljeni desert i salatu u jedno jelo i dobićete najlepše predjelo - princes krofne punjene ruskom salatom. Ovo neodoljivo predjelo upotpuniće svaku uskršnju trpezu, a svi će odmah razgrabiti. 

Sastojci: 

Za testo:

  • 250 ml vode
  • 125 ml ulja
  • 2 kašike šećera
  • 150 g brašna
  • 4 jajeta

Za rusku salatu: 

  • 480 g krompira
  • 300 g šargarepe
  • 300 g šunke
  • 300 g graška
  • 200 g senfa
  • 200 g kiselih krastavčića
  • 280 g majoneza
  • 400 g kisele pavlake
  • 4 kuvana jajeta

Priprema:

Za testo: Vodu, ulje i šećer pomešajte. Stavite da proključa, pa sklonite sa šporeta. Dodajte prosejano brašno i sjedinite žicom. Ostavite da se prohladi nekih 5 minuta. Umutite, pa dodajte jaja i posle svakog dodavanja umutite. Sipajte u špric za kolače, a onda sipajte u pleh obložen pek papirom sa malim razmakom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta. Dok se testo peče nikako ne otvarajte rernu. Kada je gotovo, zaglavite varjaču na vratim od rerne i ostavite tako da se prohlade nekih 10 minuta.

Za rusku: Skuvajte grašak, šargarepu, jaja, manje krompire sa ljuskom. Ostavite da se ohlade. Isecite na kockice šunku, krastavčiće, krompir (bez ljuske), šargarepe i jaja. U velikoj posudi sjedinite majonez, senf i kiselu pavlaku, pa dodajte ostale sastojke. Dobro promešajte. Probajte, pa po potrebi dodajte so i biber. 

Isecite vrh na testu, napunite salatom i zatvorite isečenim testom. 

Izvor: Stvar ukusa