Došlo je lepo vreme, a tada nam više prija lagana hrana. Teška hrana, kao što su sarme i pečenja, odlaze sa zimom, a menjaju ih salate, pogotovo one koje mogu i kao obrok da se služe. Pored cezar i biftek salate, napravite ovu sa paradajzom i avokadom. Slična je šopskoj, a odlično se uklapa uz roštiljsko meso. Doduše, možete je jesti i samo sa parčetom hleba.
Ako niste znali, avokado je zdrava namirnica koja snižava nivo holesterola u krvi, potpomaže apsorpciju vitamina u crevima, poboljšava moždane funkcije, ublažava simptome artritisa, štiti oko, sadrži više kalijuma nego banana, potpomaže gubitak kilograma i povoljno deluje na trudnice.
Sastojci:
- 450 g paradajza
- 1 krastavac
- 1/2 ljubičastog luka
- 2 avokada
- 2 kašike ulja (maslinovo ili obično)
- sok od 1 limuna
- 1/2 veze korijandera
Priprema:
Isecite krastavac, paradajz, luk, avokado i korijander. Pomešajte, pa posolite i pobiberite. Začinite uljem i maslinovim sokom. Poslužite uz roštiljsko meso.
Izvor: Stvar ukusa