Umaci će učiniti svako jelo prosto neodoljivim. Sos od pečuraka možete da služite uz meso ili pire krompir, a ono što ovaj recept izdvaja od drugih jeste što se dodajte slanina. Ona daje poseban šmek i čini jelo ukusnijim. Pročitajte i kako da kod kuće napravite slaninu.
Sastojci:
- 400 g pečuraka
- 200 g slanine
- 50 g putera
- 7 čenova belog luka
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 200 ml vode
- 1 kašičica timijana
- 1 kašičica origana
- 40 g peršuna
Priprema:
Isecite slaninu i beli luk (2 čena) i propržite. Izvadite iz tiganja, pa u isti dodajte puter, a zatim i seckani beli luk (5 čenova), posle par minuta dodajte i isečene pečurke. Posolite i kada se proprže sipajte pavlaku za kuvanje i vodu. Vratite slaninu, pobiberite i pospite začinima. Krčkajte nekih 10 minuta. Na kraju dodajte seckani peršun i dobro promešajte.
Izvor: Stvar ukusa