Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NA KAFANSKI NAČIN: Pikantna paradajz čorba

Tajna pripreme ove čorbe datira od iskusnih kuvara, otkrijte tajnu pikantne arome

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

1. U paradajz dodati pinjole i miksati do glatke smese. 


Sastojci:

500 g pasiranog paradajza

pola šoljice pinjola

4.5 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja

glavica crnog luka

4 čena belog luka

1 kašičica semenki koromača 

pola kašičice ljute paprike 

bosiljak, biber, origano

pola čaše belog vina

2. Zagrejati ulje u većoj posudi, dodati sitno naseckani luk, usitnjeni beli luk, semenke komorača i suvu usitnjenu ljutu papriku. 

3. Dinstati oko 5 minuta dok luk omekša. Umešati preostalu količinu paradajza, bosiljak, vino i origano, zatim dodati i paradajz sa pinjolima i promešati. 

4. Kada supa provri, kuvati na laganoj vatri još 5-6 minuta da se arome povežu. 

5. Začiniti solju i biberom i po želji dodati još ljute paprike. Pre serviranja posuti preostalim bosiljkom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: gastro.24sata.hr

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti