Nekada se često spremalo, danas ćete ga najčešće pronaći na menijima vrhunskih restorana.

Ako ste ljubitelj jagnjetine ovom fenomenalnom jelu ćete teško odoleti. Ipak, nije teško za pripremu, pa ćete uz pomoć ovog recepta postati pravi majstor u kuhinji,
Sastojci:
1 kg jagnjetine
1 kg spanaća
200 grama kiselog mleka
1 dl ulja
1 kašika brašna
2 glavice crnog luka
7,5 dl vode
so, biber
Pročitajte i: Kapama sa piletinom i spanaćem
Način pripreme:
Meso oprati, skuvati dopola i iseći na parčad. Ispržiti na ulju sitno naseckan crni luk, meso i spanać. Dodati brašno, posoliti, pobiberiti i sve izmešati. Naliti vodom u kojoj se meso kuvalo. Poklopiti i peći u rerni na umerenoj temperaturi oko sat vremena. Gotova kapama ne sme da ima mnogo tečnosti, ali ne treba ni da bude sasvim ukrčkana. Kapamu služiti uz kiselo mleko.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukus
Izvor: krstarica.com