Prijaće vam porcija tople supe na ovo kišno vreme.

Sastojci:

2 glavice crnog luka

2 srednje šargarepe

3 srednja krompira

100 g graška

200 g goveđeg mesa

2 kašike brašna

so

biber

suvi biljni začin

1 pileca kocka za supu

voda po potrebi

Priprema:

Crni luk iseći, prodinstati na margarinu, dodati seckanu šargarepu i malo dinstati dok luk ne porumeni. Dodati seckani krompir i meso. Dinstati i istovremeno mešati. Zatim dodati brašno i mešati sve dok brasno malo ne porumeni. Naliti otprilike 1l vode može i malo više i dodati kocku za supu. Promešati i kad provri dodati grašak i začine. Kuvati još 20-ak minuta.

Savet: Možete dodati još povrća ili meso po želji.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor:recepti.com