Prijaće vam porcija tople supe na ovo kišno vreme.
Sastojci:
2 glavice crnog luka
2 srednje šargarepe
3 srednja krompira
100 g graška
200 g goveđeg mesa
2 kašike brašna
so
biber
suvi biljni začin
1 pileca kocka za supu
voda po potrebi
Priprema:
Crni luk iseći, prodinstati na margarinu, dodati seckanu šargarepu i malo dinstati dok luk ne porumeni. Dodati seckani krompir i meso. Dinstati i istovremeno mešati. Zatim dodati brašno i mešati sve dok brasno malo ne porumeni. Naliti otprilike 1l vode može i malo više i dodati kocku za supu. Promešati i kad provri dodati grašak i začine. Kuvati još 20-ak minuta.
Savet: Možete dodati još povrća ili meso po želji.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor:recepti.com
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem