Ovu salatu možete poslužiti uz neko pečenje, ali i kao preliv za testeninu.
Sastojci:
1 l paradajza
1/2 kg šargarepe
3 kg paprike šilje
vezica peršunovog lišća
1/2 vrećice (2 kašike) crnog, mlevenog bibera
150 g šećera
2 kašike soli
200 ml ulja
200 ml alkoholnog sirćeta
2 čena belog luka
ljute papričice po želji
Priprema:
Šargarepu isečenu na kolutiće kuvajte u paradajz soku 40 minuta. Zatim dodati šećer, so, peršun, sirće, ulje, biber, feferone, sitno seckani beli luk i crvenu papriku izrezanu na male trakice. Kuvati uz povremeno mešanje još 20 minuta. Vruću salatu stavljati u vruće tegle, odmah zatvoriti celofanom i poklopcem. Ohladiti i čuvati na hladnom i mračnom mestu.
Izvor:recipeci.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus