Ovu salatu možete poslužiti uz neko pečenje, ali i kao preliv za testeninu.
Sastojci:
1 l paradajza
1/2 kg šargarepe
3 kg paprike šilje
vezica peršunovog lišća
1/2 vrećice (2 kašike) crnog, mlevenog bibera
150 g šećera
2 kašike soli
200 ml ulja
200 ml alkoholnog sirćeta
2 čena belog luka
ljute papričice po želji
Priprema:
Šargarepu isečenu na kolutiće kuvajte u paradajz soku 40 minuta. Zatim dodati šećer, so, peršun, sirće, ulje, biber, feferone, sitno seckani beli luk i crvenu papriku izrezanu na male trakice. Kuvati uz povremeno mešanje još 20 minuta. Vruću salatu stavljati u vruće tegle, odmah zatvoriti celofanom i poklopcem. Ohladiti i čuvati na hladnom i mračnom mestu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor:recipeci.com
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem