Ovu salatu možete poslužiti uz neko pečenje, ali i kao preliv za testeninu.

Sastojci:

1 l paradajza

1/2 kg šargarepe

3 kg paprike šilje

vezica peršunovog lišća

1/2 vrećice (2 kašike) crnog, mlevenog bibera

150 g šećera

2 kašike soli

200 ml ulja

200 ml alkoholnog sirćeta

2 čena belog luka

ljute papričice po želji

Priprema:

Šargarepu isečenu na kolutiće kuvajte u paradajz soku 40 minuta. Zatim dodati šećer, so, peršun, sirće, ulje, biber, feferone, sitno seckani beli luk i crvenu papriku izrezanu na male trakice. Kuvati uz povremeno mešanje još 20 minuta. Vruću salatu stavljati u vruće tegle, odmah zatvoriti celofanom i poklopcem. Ohladiti i čuvati na hladnom i mračnom mestu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor:recipeci.com