Jabuke sa crvenom kožom sadrže pigment – antocijanine, koji su delimično odgovorni za boju i imaju svojstvo protiv gojaznosti, a takođe doprinose mršavljenju, ubrzavajući varenje.
Sastojci:
3 šolje soka od jabuke
4 štapića cimeta
2 do 3 kriške narandže
6 do 8 karanfilića
pola kašike mlevenog kardamoma
četvrtina kašičice muskatnog oraščića
Priprema:
Кada jabuke iscedite i dobijete sok, stavite ga u šerpu pa prokuvajte. Dodajte štapiće cimeta, karanfiliće, pomorandže, muskatni oraščić i kardamom. Pustite da sve vri pola sata zatim procedite čaj. Poslužite vrelo. Ovaj napitak je dovoljan za 4 osobe.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus