Jabuke sa crvenom kožom sadrže pigment – antocijanine, koji su delimično odgovorni za boju i imaju svojstvo protiv gojaznosti, a takođe doprinose mršavljenju, ubrzavajući varenje.
Sastojci:
3 šolje soka od jabuke
4 štapića cimeta
2 do 3 kriške narandže
6 do 8 karanfilića
pola kašike mlevenog kardamoma
četvrtina kašičice muskatnog oraščića
Priprema:
Кada jabuke iscedite i dobijete sok, stavite ga u šerpu pa prokuvajte. Dodajte štapiće cimeta, karanfiliće, pomorandže, muskatni oraščić i kardamom. Pustite da sve vri pola sata zatim procedite čaj. Poslužite vrelo. Ovaj napitak je dovoljan za 4 osobe.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stil.kurir.rs
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno