Jabuke sa crvenom kožom sadrže pigment – antocijanine, koji su delimično odgovorni za boju i imaju svojstvo protiv gojaznosti, a takođe doprinose mršavljenju, ubrzavajući varenje.

Sastojci:

3 šolje soka od jabuke

4 štapića cimeta

2 do 3 kriške narandže

6 do 8 karanfilića

pola kašike mlevenog kardamoma

četvrtina kašičice muskatnog oraščića

Priprema:

Кada jabuke iscedite i dobijete sok, stavite ga u šerpu pa prokuvajte. Dodajte štapiće cimeta, karanfiliće, pomorandže, muskatni oraščić i kardamom. Pustite da sve vri pola sata zatim procedite čaj. Poslužite vrelo. Ovaj napitak je dovoljan za 4 osobe.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: stil.kurir.rs