Ovaj španski specijalitet će vam prijati kada su vrućine, a odlična stvar je što se brzo priprema i ne morate da koristite šporet.
Sastojci:
- 900 g paradajza
- 2 krastavca
- 1/2 crvene paprike
- 1 čen belog luka
- 2 kašike sirćeta
- 1/2 šolje vode
- 1/3 šolje maslinovog ulja
- so, biber
- 2 kriške hleba
- bosiljak
Priprema:
Izmiksajte iseckan paradajz, krastavac, papriku, beli luk i sirće u blenderu. Kada dobijete glatku smesu dodajte maslinovo ulje i sjedinite. Posolite i pobiberite i stavite u frižider da se ohladi.
Dok se čorba hladi, u tiganju sa malo maslinovog ulja propržite hleb koji ste isekli na kockice dok ne postane hrskav. Začinite. Čorbu sipajte u činije, na vrh stavite bosiljak, malo krutona i kašiku maslinovog ulja.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus