Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Supe čorbe potaži

Hladna čorba za vrele letnje dane: Gaspaćo

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Hladna čorba za vrele letnje dane: Gaspaćo

Izvor: Foto: Shutterstock

Ovaj španski specijalitet će vam prijati kada su vrućine, a odlična stvar je što se brzo priprema i ne morate da koristite šporet.

Sastojci:

  • 900 g paradajza
  • 2 krastavca
  • 1/2 crvene paprike
  • 1 čen belog luka
  • 2 kašike sirćeta
  • 1/2 šolje vode
  • 1/3 šolje maslinovog ulja
  • so, biber
  • 2 kriške hleba
  • bosiljak

Priprema:

Izmiksajte iseckan paradajz, krastavac, papriku, beli luk i sirće u blenderu. Kada dobijete glatku smesu dodajte maslinovo ulje i sjedinite. Posolite i pobiberite i stavite u frižider da se ohladi.

Dok se čorba hladi, u tiganju sa malo maslinovog ulja propržite hleb koji ste isekli na kockice dok ne postane hrskav. Začinite.  Čorbu sipajte u činije, na vrh stavite bosiljak, malo krutona i kašiku maslinovog ulja.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti