NAJJEDNOSTAVNIJA PARADAJZ ČORBA: Umesto kuvanja povrće zapečete u rerni, a jedan sastojak daće joj poseban šmek

Donosimo vam recept za paradajz čorbu koja se priprema na malo drugačiji način.

Shutterstock

Isprobajte recept za paradajz čorbu, koji je malo drugačiji od onog na koji je većina navikla. Ono što ovo jelo izdvaja od sličnih je pesto sos koji se dodaje, ali i nešto neobičniji način pripreme. Povrće se zapeče u rerni, što čorbi daje poseban šmek, a sam postupak je vrlo jednostavan.

Sastojci:

  • 600 g paradajza
  • 2 crvene paprike
  • glavica belog luka
  • 1 crvena paprika
  • 1 glavica crnog luka
  • 300 ml pilećeg bujona
  • 150 ml neutralne pavlake
  • 1 kašika pesto sosa
  • maslinovo ulje
  • so, biber

Priprema:

Paradajz isecite na polovine ili ukoliko je krupniji na kriške, isto uradite i sa paprikom i crnim lukom. Sve poređajte u pleh, pa dodajte i celu glavicu belog luka koju ne čistite, već joj samo odstranite vrh. Sve prelijte maslinovim uljem, dodajte začine, pa stavite u rernu zagrejanu na 180 C i pecite dok povrće ne omekša nekih 15-20 minuta. Nakon toga povrće ubacite u blender, a glavicu crnog luka jednostavno istisnite iz ljuske i ubacite čenove zajedno sa povrćem. Dodajte pesto sos, pavlaku i maslinovo ulje, pa sve dobro izblendirajte. Prespite u činiji i po želji ukrasite sa malo svežeg peršuna i maslinovim uljem. 

Izvor: Stvar ukusa

This browser does not support the video element.

instagram/chefthombateman  instagram/chefthombateman