Isprobajte recept za paradajz čorbu, koji je malo drugačiji od onog na koji je većina navikla. Ono što ovo jelo izdvaja od sličnih je pesto sos koji se dodaje, ali i nešto neobičniji način pripreme. Povrće se zapeče u rerni, što čorbi daje poseban šmek, a sam postupak je vrlo jednostavan.
Sastojci:
- 600 g paradajza
- 2 crvene paprike
- glavica belog luka
- 1 crvena paprika
- 1 glavica crnog luka
- 300 ml pilećeg bujona
- 150 ml neutralne pavlake
- 1 kašika pesto sosa
- maslinovo ulje
- so, biber
Priprema:
Paradajz isecite na polovine ili ukoliko je krupniji na kriške, isto uradite i sa paprikom i crnim lukom. Sve poređajte u pleh, pa dodajte i celu glavicu belog luka koju ne čistite, već joj samo odstranite vrh. Sve prelijte maslinovim uljem, dodajte začine, pa stavite u rernu zagrejanu na 180 C i pecite dok povrće ne omekša nekih 15-20 minuta. Nakon toga povrće ubacite u blender, a glavicu crnog luka jednostavno istisnite iz ljuske i ubacite čenove zajedno sa povrćem. Dodajte pesto sos, pavlaku i maslinovo ulje, pa sve dobro izblendirajte. Prespite u činiji i po želji ukrasite sa malo svežeg peršuna i maslinovim uljem.
Izvor: Stvar ukusa