KROMPIR ČORBA ZA POČETNIKE: Skuvajte bogato i izdašno jelo od četiri namirnice koje su baš jeftine

Načite kako se pravi domaćinska krompir čorba.

Shutterstock

Čorba ili supa uvek prijaju našem organizmu i jako su zdrave. Omiljene među Srbima su supa sa knedalama i pileća, ali i krompir čorba je odličan obrok. Lako ćete naučiti da je pravite jer su koraci jednostavni, a dodatni je plus što su i sastojci jeftini, pa je vrlo ekonomična. Kuva se pola sata, a može da se služi kao glavno jelo ili pre njega. 

Sastojci:

  • 3 šargarepe 
  • 1 paprika 
  • 1 crni luk
  • 6 krompira

Priprema:

Isecite šargarepu na kolutove i posolite je, pa je prodinstajte. Zatim dodajte seckani crni luk i papriku, pa poklopite i dinstajte još 2 minuta. Na kraju dodajte krompir na kockice i začinite po želji (so, biber, slatka paprika, suvi začin). Poklopite i ostavite da se dinsta 2-3 minuta. Pazite da povrće ne zagori. Dodajte vodu da lepo pokrijte povrće, pa poklopite i kuvajte nekih 20 minuta. Zatim jednu kašiku brašna ili kukuruznog skrob pomešajte sa vodom i lepo sjedinite. Dodajte u čorbu. 

Izvor: Stvar ukusa