Meksička čorba sa mlevenim mesom, kukuruzom i pasuljem

Meksička čorba sa mlevenim mesom, kukuruzom i pasuljem je začinjena, raskošna i savršen obrok uz parče hrskavog hleba.

Meksička čorba sa mlevenim mesom, kukuruzom i pasuljem
Meksička čorba sa mlevenim mesom, kukuruzom i pasuljem Foto: prt scr / yt / Готовим с Оксаной Пашко

Sastojci:

  • 800 ml soka od paradajza
  • 500 ml vode
  • 500 g mlevenog mesa
  • 400 g kukuruza iz konzerve
  • 400 g pasulja iz konzerve
  • 1-2 čena belog luka
  • 1/2 kašičice mlevene ljute paprike
  • mleveni crni biber, po ukusu
  • so, po ukusu
Zašto je dobro koristiti crni biber?

Crni biber je začin koji ima mnogo korisnih biljnih jedinjenja, pa se preporučuje kao dodatak za jačanje imuniteta i bolje varenje. Piperin, glavno aktivno jedinjenje u crnom biberu ima antiupalna svojstva, a igra i važnu ulogu u funkcionisanju mozga.

Recept za meksičku čorbu sa mlevenim mesom, kukuruzom i pasuljem:

Kako biste napravili ovu čorbu, prvo u šerpu sipajtemallo ulja i ubacite mleveno meso. Pržite ga, povremeno mešajući, oko 5-8 minuta. U mleveno meso sipajte sok od paradajza, promešajte, poklopite i prokuvajte.

Kad provri, dodajte kukuruz iz konzerve i crveni pasulj iz konzerve. Sipajte vodu. Sve izmešajte i kuvajte posle ključanja oko 5 minuta. Na samom kraju posolite po ukusu i dodajte mlevenu crvenu papriku i mleveni crni biber. Iseckajte beli luk vrlo sitno. Sve izmešajte i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i čorbu od povrća koja okrepljuje za čas

Pročitajte kako da napravite i prolećnu posnu čorbicu sa rezancima od tikvica

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

KUVAR RAŠA VLAČIĆ OTKRIO TRIK KAKO DA PARADAJZ ČORBA NE BUDE KISELA! Oba tima napravili grešku u prvim koracima, A EVO ŠTA JE PRESUDILO ZA POBEDU MLADOG PARA Izvor: Kurir televizija

StvarUkusa