Prolećna minestrone čorbica sa raznim povrćem

Prolećna minestrone čorbica sa raznim povrćem je vrlo okrepljujuća, prepuna vitamina i idealna za ručak ili večeru.
Prolećna minestrone čorbica sa raznim povrćem Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 1/2 kašičica soli
  • 170 g sitne testenine u obliku školjkica, ili po želji
  • 1 kašika putera
  • 80 ml maslinovog ulja
  • 1 srednji crni luk, iseckan
  • 3 stabljike celera, iseckane
  • 2 srednje šargarepe, iseckane
  • sveže mleveni crni biber
  • 6 čenova belog luka, krupno iseckanih
  • 1 kašika paradajz pirea
  • 1 l pilećeg bujona
  • 500 ml konzerviranog celog paradajza, zgnječenog
  • 1 tikvica, isečena na kriške
  • 400 g belog pasulja iz konzerve
  • 50 g bebi spanaća
  • 80 g krupno iseckanog svežeg bosiljka
  • Rendani parmezan, za serviranje
Zašto je korisno da jedete tikvice?

Tikvice imaju neverovatno nisku kalorijsku vrednost i mogu da se konzumiraju neograničeno. Sadrže i rastvorljiva i nerastvorljiva vlakna. Pune su vitamina A, C, K, kalijuma, mangana i magnezijuma.

Recept za prolećnu minestrone čorbicu:

Kako biste napravili ovu čorbu, prvo u šerpi na jakoj vatri, prokuvajte 1 l vode i začinite sa 1 1/2 kašičice soli. Dodajte ljuske i kuvajte, povremeno mešajući, dok ne budu al dente, oko 7 minuta. Ocedite i prebacite u srednju posudu. Dodajte puter i promešajte da se sjedini.

U međuvremenu, u velikoj šerpi na jakoj vatri zagrejte ulje. Dodajte luk, celer i šargarepu. Začinite solju i biberom. Poklopite i kuvajte, povremeno mešajući, dok luk ne postane providan, a šargarepa ne počne da omekšava, oko 8 minuta. Otkrijte, dodajte beli luk i kuvajte, mešajući, dok ne zamiriše, oko 1 minut.

Dodajte paradajz pire i kuvajte, mešajući, dok ne porumeni, oko 1 minut. Dodajte bujon i paradajz. Dovedite do ključanja i kuvajte, povremeno mešajući, dok se paradajz ne skuva, a čorba se malo zgusne, oko 5 minuta, pa začinite solju i biberom, ako je potrebno.

Smanjite vatru na srednju jačinu. Dodajte tikvice i pasulj i kuvajte, povremeno mešajući, dok ne budu al dente, 7 do 8 minuta. Sklonite sa vatre i dodajte mladi spanać, bosiljak i testeninu. Podelite supu u činije. Pospite parmezanom i prelijte uljem. Možda ćete želeti da napravite i krem čorbu od kopriva.

Pročitajte recept za gustu pileću čorbu

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

KUVAR RAŠA VLAČIĆ OTKRIO TRIK KAKO DA PARADAJZ ČORBA NE BUDE KISELA! Oba tima napravili grešku u prvim koracima, A EVO ŠTA JE PRESUDILO ZA POBEDU MLADOG PARA Izvor: Kurir televizija

StvarUkusa