Domaća paradajz čorba od samo 3 sastojka: Ugrejaće vam i dušu i telo

Pripremite jednostavnu i ukusnu paradajz čorbu za koju su vam potrebna samo 3 sastojka.
Recept za pradajz čorbu od tri sastojka Foto: Shutterstock

Kada napolju zahladi, nema ničeg boljeg od tanjira tople, domaće čorbe. Ova jednostavna čorba od paradajza pravi se od svega tri sastojka, ali ukus je kao da ste je krčkali satima! Savršeno se slaže uz parče domaćeg hleba ili prepečeni tost.

Osnovne informacije

Kuhinja: domaća

Tip jela: kuvano jelo

Porcije/Količina: 2–3 porcije

Vreme pripreme: 5 minuta

Vreme kuvanja: 40 minuta

Ukupno vreme pripreme: 45 minuta

Težina: lako

 Sastojci:

  • 4 kašike putera (oko 60 g)
  • pola veće glavice crnog luka (isečena na krupne komade)
  • 800 ml pasiranog paradajza
  • 250 ml vode ili povrtnog bujona (može i pileći)
  • so po ukusu
  • Po želji: malo bibera, origana ili listić svežeg bosiljka za posluživanje.

Priprema:

1. korak. Otapanje putera

U većoj šerpi otopite puter na srednjoj temperaturi.

2. korak: Prženje luka

Dodajte krupno isečen crni luk i kratko propržite dok ne omekša.

Šta možete dodati da bi bila zasitnija?

Ako želite da jelo bude zasitnije, u čorbu dodajte šaku testenine - rezance, flekice ili taranu.

Druga opcija su žitarice poput pirinča ili prosa.

3. korak: Dodavanje tečnosti

Zatim dodajte paradajz sa sokom, vodu ili bujon i so. Promešajte i pustite da sve lagano provri.

4. korak: Krčkanje

Smanjite temperaturu i kuvajte otklopljeno oko 35–40 minuta, povremeno mešajući. Po potrebi dodajte još malo soli ili bibera.

5. Serviranje:

Servirajte uz sveži domaći hleb ili kriške prepečenog tosta. Ako volite bogatiji ukus, dodajte malo pavlake ili kašiku maslinovog ulja pred kraj.

Ukoliko ste u potrazi za još recepata za čorbe, pogledajte našu čorbu od povrća sa pirinčem i kinoom.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili fotografija/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.