Topla, hranljiva i laka za pripremu, ova čorba kombinuje crveno sočivo, kinou i sveže povrće. Za ručak je dovoljno zasitna, a istovremeno lagana.
Osnovne informacije
Kuhinja: Internacionalna
Tip jela: Čorba
Porcije/Količina: 4 porcije
Ukupno vreme pripreme: oko 35 minuta
Težina: Lako
Sastojci:
- 190 g crvenog sočiva
- 80 g kinoe
- 1 glavica crnog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 šargarepa
- 2 čena belog luka
- pola kašičice kurkume
- pola kašičice mlevenog đumbira
- pola kašičice kumina
- 2 paradajza
- 70 g kupusa
- So i crni biber po ukusu
- Svež peršun za serviranje
Priprema:
Pripremite sočivo i kinou
Isperite crveno sočivo i prelijte ga vodom, ostavite da stoji 20 minuta. Uradite isto sa kinoom.
Propržite povrće
U šerpi zagrejte maslinovo ulje i propržite sitno seckan luk. Dodajte rendanu šargarepu i pržite 5 minuta. Ubacite sitno seckan beli luk, kurkumu, đumbir i kumin. Pržite još 1 minut.
Skuvajte supu
Ubacite oceđeno sočivo i kinou. Nalijte vodom da prekrije povrće i žitarice. Kada provri, kuvajte 10 minuta. Dodajte seckan paradajz i kupus, začinite solju i biberom. Kuvajte još 10 minuta dok sve ne omekša. Pospite sitno seckanim peršunom pred serviranje.
Bonus video
