Bez obzira na to kakve palačinke volite (američke ili obične), neka su pravila univerzalna. U tekstu možete pročitati koje greške treba da izbegnete kako bi vam palačinke uvek uspele. Uz pomoć ovih saveta napravite najbolje palačinke.
Previše mešanja
Verujemo da imate potrebu da razbijete baš svaku grudicu brašna, ali priprema palačinki je situacija u kojoj ne smete biti previše grubi. Smesu ne trebate previše da mešate ili mutite jer će gluten početi da se razvija i testo će postati elastično, što znači da će palačinke u završnici biti gumene.
Premalo strpljenja!
Testo za palačinke, posebno za obične, trebalo bi kratko da odstoji. Kako bi palačinke bile savršene, smesu pokrijte i pustite da odstoje do pola sata.
Nedovoljno zagrejan tiganj
Ako tiganj nije zagrejan, testo će se beživotno razliti i upiti svu masnoću kojom ste premazali tiganj. Predlažemo da testirate temperaturu probnom palačinkom.
Prečesto okretanje palačinki
Suzdržite se od okretanja sve dok s donje strane ne poprime lepu zlatnu boju. Strpljenje je posebno bitno kod okretanja američkih palačinki jer bi mogle splasnuti i izgubiti vazdušastu teksturu.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem