Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kulinarski trikovi

9 neverovatnih upotreba kole

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Ovo gazirano piće može očistiti zagorele šerpe, ukloniti kamenac, pomoći u čišćenju kupatila...

Izvor: Profimedia/Shutterstock

nutricionisti ne preporučuju preterano konzumiranje kole prvensteveno zbog visokog sadržaja šeećra. Iako može uticati na veličinu našeg struka, kolu možete iskoristiti i na menje uobičajene namene.

- Dešava vam se da vam zagori šerpa ili tiganj? Mrzite ribanje istih? Ma nema problema – potopite ih u kolu bar dva sata pre pranja.

- Naša voda je veoma tvrda zbog čega se veoma često, što na džezvama što na drugim sudovima, stvara kamenac. Potopite ih u kolu i nakon sat vremena isperite čistom vodom.

- Talog na pločicama pošpricajte kolom i nakon par minuta prebrišite pločice. Ona će vam pomoći i da operete šoferšajbnu. Štaviše, kola će skinuti svu prljavštinu koju brisači i tečnost za pranje ne mogu.

- Ona odlično skida mrlje od masti, krvi i markera. Potrebno je da je odmah pospete na mrlju te da nakon toga perete kao i uvek. Osim toga, može vam pomoći i da eliminišete jake mirisa sa odeće. Pored deterdženta i omekšivača, u mašinu sipajte i jednu čašu kole.

- Sipajte pola litra cole u WC šolju, kao da posipate bilo koje drugo sredstvo za čišćenje (po unutrašnjim zidovima šolje), ostavite da odstoji oko sat vremena te pustite vodu. I sami ćete videti kakvo će čudo napraviti!

- Ona vam može pomoći da uklonite žvakaću gumu iz kose. Deo kose u kom se nalazi žvaka potopite u manju posudu sa kolom. Ostavite da odstoji par minuta pa obrišite peškirom. Nakon toga operite kosu.

- Ako ste bili na moru i imali “problem” sa meduzama, onda znate koliko je to bolno. Ublažite bol posipanjem kole na ranu.

- Neverovatno: pospite kosu kolom nekoliko minuta pre šamponiranja i nakon pranja ćete imati kovrdžavu kosu!

- Niste najzadovoljniji bojom nakon farbanja? Dijetalna kola vam može pomoći da malo izbledite boju.

Izvor. minimagazin.info

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti