nutricionisti ne preporučuju preterano konzumiranje kole prvensteveno zbog visokog sadržaja šeećra. Iako može uticati na veličinu našeg struka, kolu možete iskoristiti i na menje uobičajene namene.
- Dešava vam se da vam zagori šerpa ili tiganj? Mrzite ribanje istih? Ma nema problema – potopite ih u kolu bar dva sata pre pranja.
- Naša voda je veoma tvrda zbog čega se veoma često, što na džezvama što na drugim sudovima, stvara kamenac. Potopite ih u kolu i nakon sat vremena isperite čistom vodom.
- Talog na pločicama pošpricajte kolom i nakon par minuta prebrišite pločice. Ona će vam pomoći i da operete šoferšajbnu. Štaviše, kola će skinuti svu prljavštinu koju brisači i tečnost za pranje ne mogu.
- Ona odlično skida mrlje od masti, krvi i markera. Potrebno je da je odmah pospete na mrlju te da nakon toga perete kao i uvek. Osim toga, može vam pomoći i da eliminišete jake mirisa sa odeće. Pored deterdženta i omekšivača, u mašinu sipajte i jednu čašu kole.
- Sipajte pola litra cole u WC šolju, kao da posipate bilo koje drugo sredstvo za čišćenje (po unutrašnjim zidovima šolje), ostavite da odstoji oko sat vremena te pustite vodu. I sami ćete videti kakvo će čudo napraviti!
- Ona vam može pomoći da uklonite žvakaću gumu iz kose. Deo kose u kom se nalazi žvaka potopite u manju posudu sa kolom. Ostavite da odstoji par minuta pa obrišite peškirom. Nakon toga operite kosu.
- Ako ste bili na moru i imali “problem” sa meduzama, onda znate koliko je to bolno. Ublažite bol posipanjem kole na ranu.
- Neverovatno: pospite kosu kolom nekoliko minuta pre šamponiranja i nakon pranja ćete imati kovrdžavu kosu!
- Niste najzadovoljniji bojom nakon farbanja? Dijetalna kola vam može pomoći da malo izbledite boju.
Izvor. minimagazin.info
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus