Ako volite italijansku kuhinju, pasta bolonjeze je verovatno često na vašem jelovniku. Samim tim je moguće da pravite i neke uobičajene greške u pripremi.

Koristite špagete

Pasta bolonjeze je verojatno najpopularnije italijansko jelo od testenine na svetu. I dok većina sveta sočan sos od paradajza i mlevenog mesa preliva preko špageta, u Bolonji svi koriste taljatele, odnosno vrstu širokih rezanaca. Na taj način se testenina i sastojci bolje sjedine, čime dobijate pikantniji obrok.

Pogledajte i Kako da napravite domaću testeninu (VIDEO)

Previše sosa

Italijani veruju da je testenina kraljica jela, a sos tek ukras na njenoj kruni. Drugim rečima, ovo jelo ne treba 'potopiti' velikom količinom sosa, već rezance umereno preliti paradajzom, mesom i drugim sastojcima.

Pogledajte i Ne bacajte vodu od paste

Kreativne namirnice

Pravi bolonjeze sos se kuva dugo na umerenoj temepraturi i sadrži tačan popis namirnica. Ne, ne smijete kombinovati stvari koje imate trenutno u frižideru i zvati to tradicionalnom bolonjeze recepturom. Evo recepta - Originalni bolonjeze sos

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa

Izvor: punkufer.dnevnik.hr