Ovaj recept potvrđuje ono što nutricionisti redovito tvrde – da zdrava hrana zapravo može biti vrlo povoljna.
Sastojci (količina za jednu osobu):
1 tikvica srednje veličine
1 jaje
100 g mladog nemasnog sira
0,5 dl jogurta
2 kašičice maslinovog ulja
Priprema:
Prvo marinirajte tikvice. Isecite ih na kolutove, kockice, ili već prema želji. Pospite suvim kvalitetnim začinom, ili samo stavite so i biber po želji.
Dodajte izrendan beli luk malo samo radi ukusa. Sve dobro promešajte i ostavite da odstoje oko 15 minuta da otpuste vodu, pa procedite da se rešite tečnosti.
Pogledajte i 7 recepata za jela s tikvicama
U tepsiju stavite papir za pečenje. Jaja umutite sa jogurtom i uljem. Sipajte u kalup, dodajte marinirane tikvice i preko njih izmrvite sir.
Pecite u ugrejanoj rerni na 200 °C dok se ne zapeku. Možete posuti supenom kašikom parmezana pre pečenja. Malo ćete povećati kalorijsku vrednost, ali ćete zato dobiti izvanredan ukus i obrok koji će vas zasititi.
Izvor: Doznajemo
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus